Стали відомі характеристики та зовнішність Pixel 6a

Випущений цієї осені еталонний смартфон Pixel 6 отримає полегшену версію з приставкою a в назві. Так-так, це Pixel 6a, спадкоємець випущеного цього року Pixel 5a. Новинка вже засвітилася на прес-рендерах, а її ключові технічні характеристики стали надбанням громадськості.

Зовні Pixel 6a буде схожий на старших братів в особі Pixel 6 і Pixel 6 Pro з таким самим блоком камер на задній панелі і великим дисплеєм з O-подібним вирізом спереду під камеру. Екраном нового смартфона, за повідомленнями інсайдерів, буде OLED-панель діагоналлю 6,2 дюйма.

Pixel 6a буде компактнішим, ніж оригінальний Pixel 6. Розміри його корпусу складуть 152,2 х71, 8х8, 7 мм проти 158,6 х74, 8х8, 9 мм у Pixel 6. В основу новинки ляже або фірмовий чипсет Google Tensor, або процесор середнього класу Qualcomm Snapdragon 778G. Компанію чипу складуть 6 або 8 Гбайт оперативної пам’яті та 128 Гбайт вбудованої пам’яті. Чи буде гаджет підтримувати карти пам’яті формату microSD, не уточнюється, але, швидше за все, ні. На задній панелі буде встановлена ​​основна камера з головним 50-мегапіксельним датчиком Samsung ISOCELL GN1 та додатковим модулем, характеристики якого поки що невідомі.

До речі, судячи з рендерів, у Pixel 6a відсутній класичний 3,5-міліметровий ауддіороз’єм. Якщо це дійсно так, Pixel 6a стане першим смартфоном A-серії від Google, позбавленим окремого роз’єму для навушників.

Pixel 6a поставлятиметься з мобільною операційною системою Android 12 на борту. Як і інші смартфони Pixel, нова модель зможе розраховувати щонайменше на 3 роки підтримки програмного забезпечення.

Дата виходу та вартість Pixel 6 нам поки що невідомі. Але немає сумнівів, що його анонс відбудеться не раніше наступного року. Цілком можливо, що він дебютує в середині 2022 року через рік з моменту запуску Pixel 5a.





ІНШІ НОВИНИ