Qualcomm оголосила про зміну схеми найменування чипів Snapdragon

Сімейство мобільних процесорів Qualcomm Snapdragon чекають зміни. Про це оголосив сам американський чіпмейкер Qualcomm.

Для початку потрібно сказати, що за останні кілька років сімейство Qualcomm Snapdragon помітно збільшилося в розмірах і розібратися в різноманітті чипів стало складніше, оскільки їх назви стають все більш заплутаними. Тим нещодавно Qualcomm почала випуск чипів з приставкою Plus у назві, які є оновленими (злегка розігнаними) версіями процесорів. У зв’язку з цим Qualcomm вирішила спростити назви своїх мобільних чипів і виділити сімейство Snapdragon в окремий бренд.

Компанія оголосила, що Snapdragon стане окремим брендом і буде згадуватися у зв’язці з Qualcomm у поодиноких випадках. Це означає, що із назв мобільних процесорів у майбутньому зникне ім’я Qualcomm, залишиться лише бренд Snapdragon. Відмовиться чипмейкер і від тризначного позначення своїх мобільних платформ. Натомість назва нових чипів складатиметься з бренду Snapdragon, однієї цифри, що вказує клас чипа, та другої цифри, що означає покоління. А колір логотипу залежатиме від того, до якої категорії належить чип. Наприклад, якщо це флагманська платформа для топових пристроїв, то логотип буде золотим. Також компанія планує відмовитися від використання приставки 5G в назві своїх чипів, оскільки зараз всі нові процесори компанії за замовчуванням мають підтримку стільникових мереж п’ятого покоління.

Схоже, інсайдери, які говорять про те, що наступний флагманський процесор Qualcomm називатиметься не Snapdragon 898, як логічно припустити, а інакше. Швидше за все, він з’явиться на ринку як Snapdragon 8 Gen 1. Його прем’єра, нагадаємо, відбудеться у рамках щорічного саміту Qualcomm Snapdragon Tech Summit 2021, що стартує 30 листопада та триватиме до 1 грудня.





ІНШІ НОВИНИ