Перша AR-гарнітура Apple отримає чип рівня M1 та зможе працювати без прив’язки до iPhone

Аналітик TFI Securities Мін-Чі Куо заявив, що Apple представить свою першу гарнітуру доповненої реальності з високопродуктивним процесором рівня M1 наприкінці 2022 року. У найближчому десятилітті компанія може відмовитись від iPhone на користь Apple Glass.

За словами Куо, один із процесорів майбутньої гарнітури, аналогічний чипу M1, відповідатиме за обчислення та обробку даних, а інший – керуватиме сенсорними аспектами пристрою. Аналітик стверджує, що перша AR-гарнітура Apple зможе працювати незалежно, без необхідності прив’язки до Mac або iPhone. Більше того, Apple забезпечить широкий спектр програм для пристрою з прицілом на те, що розумні окуляри замінять iPhone протягом десяти років.

Крім AR гарнітура також зможе підтримувати віртуальну реальність (VR) завдяки парі 4K-дисплеїв Micro OLED виробництва Sony.

Мін-Чі Куо пояснив, що AR-гарнітура Apple вимагає окремого процесора, оскільки обчислювальна потужність сенсора значно вища, ніж iPhone. Наприклад, гаджет буде оснащений щонайменше 6-8 оптичними модулями для одночасного надання користувачам контенту AR, тоді як у iPhone одночасно працюють до 3 оптичних модулів, які вимагають безперервних обчислень.

Цілком ймовірно, що Apple представить свої перші розумні очки в жовтні-листопаді 2022 року.





ІНШІ НОВИНИ