iPhone 14 Pro отримає 48-мегапіксельну камеру

З моменту анонсу флагманської серії iPhone 13 минуло всього чотири місяці, а в Apple вже щосили кипить робота над наступним поколінням iPhone, яке побачить світ цієї осені. І джерела вже періодично розкривають цікаві технічні подробиці про нові моделі iPhone. Так, сьогодні в новому звіті TrendForce було розкрито особливості камери однієї зі старших моделей, яка прийде на зміну iPhone 13 Pro.

За даними джерел, iPhone 14 Pro буде обладнаний основною камерою з декількох датчиків, головний з яких матиме 48 мегапікселів. Це дозволить їй знімати відео у форматі 8K і робити фото в різних розширеннях. Також інсайдери розповіли, що iPhone 15, який вийде у 2023 році, отримає камеру з перископічним об’єктивом та оптичним зумом.

Але основна камера – не єдина відмінність старших моделей iPhone 14 від молодших братів. За чутками, iPhone 14 Pro і iPhone 14 Pro Max втратять традиційну виїмку або моноброву зверху дисплея. Вона буде замінена на невеликий O-подібний отвір під передню камеру. А ось iPhone 14 і iPhone 14 Max, як і раніше, збережуть «моноброву», але її розмір, за чутками, буде трохи зменшений.

Як очікується, серія iPhone 14 дебютує у вересні 2022 року. Всі чотири смартфони базуватимуться на новому фірмовому чипсеті Apple A16 Bionic виробництва TSMC і поставлятимуться з новітньою мобільною операційною системою iOS 16 на борту.





ІНШІ НОВИНИ