Samsung представила флагманський чип Exynos 2200 із графічним процесором Xclipse на базі архітектури AMD RDNA2

Сьогодні, 18 січня, компанія Samsung офіційно представила новий флагманський чипсет Exynos 2200, побудований за 4-нм техпроцесом EUV, з кастомним графічним процесором Xclipse на базі архітектури AMD RDNA2.

Xclipse в Exynos 2200 – перший і єдиний у своєму роді гібридний графічний процесор, який забезпечує розширені функції в іграх, такі як трасування променів та затінення зі змінною швидкістю на мобільних пристроях.

Крім того, Exynos 2200 став одним із перших чипів, що інтегрують ядра процесора Armv9. Платформа складається з одного суперядра Cortex-X2, трьох високопродуктивних ядер Cortex-A710 та чотирьох енергоефективних ядер Cortex-A510. Як завжди, Samsung не розкриває тактову частоту ядер своїх чипів.

Новий чипсет також пропонує потужніший NPU. Компанія заявляє, що порівняно з Exynos 2100 продуктивність подвоїлася та дозволяє виконувати більше паралельних обчислень.

Серед інших специфікацій Exynos 2200 можна відзначити підтримку однієї камери з роздільною здатністю до 200 Мп, запис відео в 8K, підтримку дисплеїв 4K з частотою оновлення до 120 Гц або QHD + з частотою до 144 Гц, сумісність з оперативною пам’яттю LPDDR5 і накопичувачів. Інтегрований 5G-модем працює як на частотах нижче 6 ГГц, так і на частотах міліметрового діапазону, а глобальна навігаційна система підтримує всі основні стандарти та супутники.

Samsung вже запустила масове виробництво Exynos 2200. Першими пристроями цього чіпу стануть смартфони серії Galaxy S22, анонс яких очікується вже в лютому.





ІНШІ НОВИНИ