Браузер Safari отримає вбудований офлайн перекладач на Neural Engine і підтримку Apple Pencil в iOS 14

Журналісти видання 9to5Mac виявили у внутрішній збірці iOS 14 вбудований перекладач і повну підтримку Apple Pencil в браузері Safari.

Вбудована функція перекладу Safari дозволить перекладати сайти без використання сторонніх додатків або сервісів. Якщо така функція з’явиться в iOS 14, то, ймовірно, Apple також додасть її в одну з наступних версій macOS.

Згідно коду iOS 14, опція перекладу буде доступна для кожного відвідуваного сайту окремо, але також можна буде включити функцію автоматичного перекладу всіх сторінок. Крім того, Apple тестує функції перекладу в інших своїх додатках, наприклад, в App Store. Це дозволить користувачам читати огляди і опис програм, якщо вони написані іноземною мовою.

Перекладач Apple заснований на Neural Engine, тому він зможе працювати навіть без підключення до Інтернету.

Крім цього, Apple планує додати повну підтримку Apple Pencil в Safari, що дозволить малювати або додавати замітки на сайтах. Функція буде обмежена платформою iPadOS 14, оскільки iPhone не підтримують Apple Pencil.

Очікується, що Apple представить iOS 14 і інші операційні системи, а також деякі апаратні новинки на конференції WWDC, яка стартує 22 червня.





ІНШІ НОВИНИ