Продуктивність Android-смартфонів можна буде прокачати за допомогою Google Play

Сьогодні нейронні мережі оточують нас усюди. Вони підвищують автономність і продуктивність наших смартфонів, вивчаючи наші звички. І Google вирішила запропонувати можливість «прокачування» Neural Networks API через Google Play. Відповідні драйвери незабаром почнуть доставлятися в фоновому режимі через магазин додатків.

Qualcomm і Google оголосили, що оновлення API нейронних мереж будуть випускатися разом з оновленнями сервісів Google Play. Тепер користувачам не потрібно буде чекати великого оновлення для смартфона, щоб скористатися останніми поліпшеннями в системі. Qualcomm згадує Google Assistant і Google Maps як приклади додатків, роботу яких можна оптимізувати, зробити їх «кращими, розумнішими і інтуїтивно зрозумілішими» в результаті цих оновлень.

Neural Networks API допомагає делегувати частину обчислень для роботи нейромереж апаратних платформ мобільних пристроїв, підвищуючи загальну продуктивність обробки даних. Нову версію API отримають більшість мобільників з Android, що базуються на чіпах Snapdragon. Очікується, що оновлюватися зможуть не тільки нові чіпи, але й ті, що вже вийшли.

Про точний час появи нової функції, сказано не було. Qualcomm обмежилася обіцянкою «пізніше в цьому році».





ІНШІ НОВИНИ