У Франції знову спалахнули протести ”жовтих жилетів”: десятки затриманих

У Парижі поновилися акції протестів “жовтих жилетів”. Вони знову вийшли на вулиці Парижа, і кілька десятків людей вже затримали.

Крім того, в місто стягнули велику кількість поліцейських, вони оточили Тріумфальну арку, повідомляється на Telegram-каналі “Life Shot”.

Як передає Le Figaro, кількість загиблих під час протестів збільшилася до семи в результаті чергового дорожнього інциденту.

У свою чергу, НТВ уточнює, що на паризьких вулицях з’явилася навіть бронетехніка, закрито багато станцій метро, поліція перевіряє всіх, хто здається підозрілим.

Тим часом, на Telegram-каналі “Картковий будиночок: Європа” повідомили, що поліція застосувала проти протестуючих сльозоточивий газ.

За даними “360tv”, станом на 13:26 за київським часом число затриманих в Парижі досягло 79 осіб. “Жовті жилети” прорвали загорожу поліції на Єлисейський полях, перевернули сміттєві контейнери, стали співати “Марсельєзу” і вимагати відставки Макрона. Натовп протестувальників вийшов на проїжджу частину. На одну з вулиць Парижа прийшли активістки, які оголили груди.

Як пише “Le Figaro”, станом на 15:00 за київським часом кількість затриманих протестувальників зросла до 85 осіб, 46 з яких знаходяться під вартою. В цілому в акціях протесту по всій країні беруть участь 20 тис. осіб, у Парижі зібралися кілька тисяч мітингувальників. “Жовті жилети” блокують дороги в 199 пунктах.

Увечері пропагандистський російський ресурс RT повідомив на своєму Telegram-каналі, що паризька поліція почала розгін учасників мітингів.

Джерело





ІНШІ НОВИНИ