Трамп погрожує Венесуелі морською блокадою. Мадуро поскаржився в ООН

Президент Венесуели Ніколас Мадуро засудив наміри Дональда Трампа щодо морської блокади Венесуели і звернувся в ООН із заявою про незаконні погрози
Про це повідомляє Еспресо.TV з посиланням на Reuters.

“Я дав інструкції постпредові Венесуели при ООН Самуелю Монкада, щоб він сьогодні заявив перед Радою безпеки про незаконну і злочинну погрозу Трампа впровадити морську блокаду і карантин проти Венесуели”, – заявив Мадуро.

Лідер Венесуели наголосив, шо моря Венесуели будуть вільними у будь-якому випадку, і кораблі тут плаватимуть так, як вирішить їх держава, а не США. У випадку, якщо Штати не згодні, Мадуро попередив, аби офіційний Вашингтон “готувався до битви”.

У четверг, 1 серпня 2019 року, Трамп повідомив, що його адміністрація розглядає питання проведення блокади Венесуели, враховуючи розміри допомоги на адресу Каракаса від Москви, Тегерану і Пекіну.

Довідка

Венесуела володіє найбільшими покладами якісної нафти у світі. Вони складають 296,5 млрд барелів або близько 18% загальносвітових запасів. Тоді як запаси нафти в Саудівській Аравії перебувають на позначці 265,4 млрд барелів або 16% від загальносвітових.

При цьому Венесуела є однією з найзлиденніших країн у світі з величезним рівнем корупції та вуличної злочинності, мешканцям якої постійно бракує елементарних товарів першої необхідності, а за минулий рік інфляція склала понад 130 000%.

Уся повнота влада у Венесуелі належить проросійському соціалістичному диктатору Мадуро, чиї ескандрони смерті без жодного суду та слідства лише стратили.

Джерело





ІНШІ НОВИНИ