Путін пригрозив Зеленському через Медведчука

Президент Росії Володимир Путін застеріг главу України Володимира Зеленського від політичного переслідування його кума, лідера української партії “Опозиційна платформа – За життя” Віктора Медведчука.

Про це він заявив під час Східного економічного форуму у Владивостоці. Путін зазначив, що будь-яке переслідування опозиції буде великою помилкою Зеленського.

“Якщо сьогоднішня влада почне переслідування опозиції, то нічого доброго з цього не вийде … Було б дивно, якби почалося якесь закручування гайок … Вони не бігають по площах, не вимагають неможливого, вони працюють в рамках Конституції України, в рамках чинного закону. І на мій погляд, було б великою помилкою, якби робилися спроби заважати реалізації їх конституційних прав”, – попередив Путін.

При цьому глава Кремля позначив партію “ОПЗЖ”, як “парламентську опозицію, яка має за собою довіру значної кількості виборців, яка підтверджена в ході демократичних виборів, голосуванням”.

Також Путін підкреслив, що не бачив заяву Зеленського про нібито іноземне фінансування партії Медведчука.

Лідер росіян акцентував, що українська влада “ризикує наступити на ті ж самі граблі, на які наступало і колишнє українське керівництво в особі Петра Порошенка”.

Джерело





ІНШІ НОВИНИ