Прихід до влади талібів в Кабулі спровокував рекордне падіння рейтингу Байдена

Рейтинг схвалення діяльності президента США Джо Байдена впав до рекордно низького рівня 46% після захоплення Талібаном влади в Афганістані. Про це повідомляє Reuters в середу, 18 серпня.

Згідно з опитуванням громадської думки, проведеного спільно з соціологічною службою Ipsos, 46% дорослого населення Америки схвалює роботу Байдена на посаді президента. Відзначається, що це найнижчий показник з моменту його вступу на посаду з січня.

У червні рейтинг становив 56%. Довіра громадян до Байдена знизилася після виведення військ США і захоплення талібами столиці Афганістану Кабула. Крім того, за даними проведеного в понеділок опитування, менше половини населення підтримали те, що Джо Байден керував дипломатичними і військовими зусиллями США в Афганістані в 2021 році.

Опитування також показало, що 75% американців підтримали відправку додаткових військ для забезпечення безпеки важливих об’єктів в Афганістані до завершення повного виведення військ. Такий же відсоток опитаних громадян США підтримали евакуацію афганців, які допомагали американським військовим.

У той же час, 50% респондентів вважають, що необхідно відправити війська назад в Афганістан для боротьби з талібами.





ІНШІ НОВИНИ