Лідера польської опозиції позбавили прав водія

Згідно з польськими законами, позбавити водія прав за перевищення швидкості в межах населених пунктів на три місяці закон дозволяє у разі першого порушення.
Колишнього голову Євроради, екс-прем’єра Польщі та лідера найбільшої опозиційної партії Громадянська платформа Дональда Туска позбавили прав водія на три місяці.

Про це політик розповів у Twitter 20 листопада.

“Адекватно. Я прийняв це без обговорень”, – написав він, додавши, що йому також виписали штраф разом із десятьма штрафними балами.

Автомобіль Туска рухався населеним пунктом по місцевості біля Вишневого поблизу міста Млава зі швидкістю 107 км/год, тоді як у них діє обмеження швидкості в 50 км/год, розповів прес-секретар головного управління поліції Маріуш Чарка, пише польський портал Dziennik.

Rzeczpospolita також уточнює, що, згідно з польськими законами, позбавити водія прав за перевищення швидкості в межах населених пунктів на три місяці закон дозволяє у разі першого порушення, повторне порушення тягне за собою позбавлення прав на півроку, втретє право керування автомобілем позбавляється довічно.

Раніше повідомлялося, що в Україні у водіїв, які не оплачують штрафи за значне перевищення швидкості на міських автошляхах, вилучатимуть автомобілі.

Джерело





ІНШІ НОВИНИ