Автобус, у якому згоріло 46 людей, перевозив десятки тисяч петард – ЗМІ

В автобусі, який спалахнув у Болгарії, внаслідок чого загинули 46 людей, було 30 тис. петард, повідомляє DailyMail.

Офіційні особи вважають, що туристичний автобус врізався в рейки на великій швидкості і спалахнув недалеко від Софії рано вранці у вівторок, коли повертався зі Стамбула (Туреччина) до Скоп’є у Північній Македонії.

За даними македонського агентства новин Infomax, початкове розслідування показало, що пожежа почалася в передній частині автобуса після вибуху петард, хоча влада ще не підтвердила це.

Один із семи тих, хто вижив, сказав, що ця сцена нагадала йому фільм жахів: густий дим заповнив автобус, а люди відчайдушно кричали про допомогу. Вогонь, що охопив автобус, був настільки сильним, що багато жертв були спалені до невпізнання, коли бригади криміналістів намагалися впізнати тіла.

“Мені вдалося втекти, розбивши вікно молотком. Я взяв із собою наречену та ще п’ятьох людей”, – сказав пасажир, якому пощастило вибратися з автобуса.

Офіційні особи кажуть, що водій помер до того, як розгорілося полум’я, а це означає, що не було кому відчинити двері автобуса.

Багато пасажирів були етнічними албанцями віком від 20 до 30 років, у тому числі близько десятка неповнолітніх, наймолодші з яких – чотирирічні близнюки.

Луан та Албан Ахметі згоріли разом із батьком Авні та матір’ю Джихан.

27-річний Газменд Укалі та його 23-річна наречена Альбіна Беллулі також були упізнані серед загиблих. Як повідомляють місцеві ЗМІ, пара поверталася зі Стамбула після святкування дня народження Газменда.





ІНШІ НОВИНИ