Мігранти влаштували бунт у польському центрі для іноземців

Мігранти, розміщені у спеціальному центрі у Любуському воєводстві у Польщі, влаштували бунт та намагалися втекти. Про це повідомила прес-служба Любуської поліції у Twitter.

Центр розташований на полігоні в районі селища Веджін під охороною. У ньому знаходиться 604 мігранти, більше половини (358 осіб) є громадянами Іраку.

Декілька людей перекинули меблі та розбили вікна. Вони вийшли на площу перед будівлею, винесли сміттєві баки та тумбочки. Мігранти вигукували гасла про свободу і вимагали відпустити їх до Німеччини.

Представник поліції Любуського воєводства Марчін Малуди розповів, що надалі центр буде під цілодобовою посиленою охороною, щоб запобігти новим бунтам і спробам втечі.

За даними місцевих ЗМІ, бунт, ймовірно, спровокувала інформація про очікувану екстрадицію до Іраку кількох десятків громадян, які не відповідали критеріям для отримання права на проживання.

За словами прес-секретаря прикордонної служби Анни Михальської, мігранти також намагалися прорватися через паркан із території центру, але їм завадила подвійна, а подекуди потрійна огорожа. За кілька годин ситуацію взяли під контроль.

На допомогу охороні центру викликали підкріплення від прикордонної служби та пожежників. Після переговорів людей удалося заспокоїти.





ІНШІ НОВИНИ