Після курдів Лукашенко випустить проти Європи афганців, – Латушко

Один з еміграційних лідерів білоруської опозиції, голова “Національного антикризового управління”, в минулому міністр культури Республіки Білорусь Павло Латушко розповів, як протікатиме далі міграційна криза за участю нелегалів

Своїм прогнозом політик поділився в інтерв’ю європейському аналітичному часопису POLITICO. Повідомляє Еспресо

Латушко вважає, що самопроголошений білоруський правитель Олександр Лукашенко не згортатиме атак доставлених ним мігрантів на зовнішні кордони ЄС, а навпаки посилюватиме. Й посилюватиме вже за участю вихідців з Афганістану.

“Лукашенко хоче тримати Європу у напрузі до початку весни. Тут є два нюанси.

Перше питання полягає в тому, чи погодиться Путін забезпечити транзитний потік (афганських мігрантів – ред.) через Росію. Оскільки іншого способу доставити їх із Афганістану я не бачу.

Друге – чи витримають мігранти таке тривале перебування у Білорусі”, – сказав Павло Латушко.

Довідка

Олександр Лукашенко під час візиту до перетвореного на табір для тисяч біженців білоруьского прикордонного складського комплексу “Брузги” позавчора, 26 листопада, сказав наступне:

“І вже не літаками, а суходолом у західному напрямку почали рухатись афганці. Вони прагнуть пройти не лише через Білорусь, а й через Україну”.

Він додав, що в літаках “зброю та вибухівку не провезеш”, а під час міграції суходолом “це все буде не під контролем”.

Зараз переважну більшість біженців, що за сприяння білоруської сторони активно намагаються прорватися через Білорусь до країн ЄС, становлять етнічні курди. Це жителі історико-географічної області Курдистан, що на півночі Іраку.





ІНШІ НОВИНИ