Макрон назвав прем’єра Британії Джонсона “клоуном”, який відповідає за “цирк”

Сатирична газета Le Canard Enchaine повідомила про коментарі президента Франції Еммануеля Макрона під час візиту до Хорватії після трагедії з мігрантами в Ла-Манші, пише Sky News.

Макрон поскаржився на поведінку прем’єр-міністра Великобританії Бориса Джонсона після того, як лідери поговорили телефоном. Зокрема, президент Франції обурився після того, як Джонсон опублікував лист у Twitter, в якому вказав план вирішення проблеми перетину Ла-Манша, що складається з п’яти пунктів.

“У нас є дорослі розмови… Це завжди один і той же цирк. Сумно бачити таку велику країну, з якою ми могли б зробити так багато, на чолі з клоуном”, – прокоментував Макрон.

Ця заява прозвучала після того, як Офіс прем’єра Британії повідомив про тісні “робочі відносини” між Джонсоном і Макроном, незважаючи на дипломатичну суперечку про те, як найкраще впоратися з міграційною кризою в Ла-Манші.

Крім того, повідомлялося, що французький президент звинуватив прем’єра Британії в недоліках угоди щодо Brexit.

“Brexit – це відправна точка цирку Джонсона. Дуже швидко він зрозумів, що ситуація катастрофічна для англійців. У насосах не було бензину, не вистачало цілої купи продуктів”, – заявив Еммануель Макрон.





ІНШІ НОВИНИ