У Швейцарії дозволили використовувати капсули для легальної евтаназії

Організація Exit International планує постачати до Швейцарії капсули для евтаназії під назвою Sarco. У пристрої, що містить азот, процедура триватиме близько 30 секунд, пише Swissinfo.

За словами засновника компанії Exit International Філіп Нічке, минулого року компанія звернулася до старших консультантів щодо законності використання Sarco у Швейцарії для надання допомоги людям, які вмирають. Нещодавно цю процедуру завершили.

Передбачається, що людина, яка вирішила добровільно піти з життя, самостійно запускатиме механізм подачі газу. Спочатку азот викличе легку ейфорію, а потім — втрату свідомості та смерть унаслідок гіпоксії.

Виробник капсули планує постачати їх до Швейцарії, тому що в цій країні легалізовано евтаназію. У пристрої, що зовні нагадує пластикову труну, міститься газ азот.

Серед інших європейських країн офіційно евтаназію дозволено в Іспанії, Бельгії, Люксембурзі та Нідерландах. У Німеччині дозволено пасивну евтаназію – коли за згодою тяжкохворого пацієнта або його родичів може бути припинена підтримуюча терапія.





ІНШІ НОВИНИ