У Франції протестують проти вакцинної перепустки

Понад 100 тисяч мешканців Франції протестують через плани уряду ще більше посилити обмеження щодо невакцинованих від коронавірусу

Як йдеться в публікації France 24, на протести вийшли в чотири рази більше людей, ніж 18 грудня, коли по всій країні зібралися 25 500 людей.

Представники міністерства внутрішніх справ заявили, що у протестах по всій країні взяли участь 105 200 осіб, 18 тисяч з них — у Парижі. Там поліція заарештувала 10 людей. Поранено трьох офіцерів.

Протестувальники проти запланованого закону, який вимагатиме від людей довести, що вони повністю вакциновані від коронавірусу, аби вони могли харчуватися в ресторанах, подорожувати міжміськими потягами або відвідувати культурні заходи.

У четвер нижня палата парламенту Франції ухвалила суперечливий законопроєкт у першому читанні. Уряд очікує, що нові вимоги будуть затверджені до 15 січня, хоча законодавці в Сенаті тепер можуть відкласти процес. Цього тижня президент Франції Еммануель Макрон заявив, що хоче «розлютити» нещеплених людей, зробивши їхнє життя настільки складним, що вони таки зроблять щеплення. Він сказав, що невакциновані люди є безвідповідальними і не гідні вважатися громадянами.

У суботу у Франції через зростання тиску на лікарні було зафіксовано 303 669 нових випадків Covid-19 .За даними МОЗ, у відділеннях інтенсивної терапії перебуває щонайменше 3821 особа. Люди у Франції вже зараз повинні показати докази вакцинації або негативний тест, щоб увійти в ресторани та бари та скористатися міжрегіональними потягами. Але через зростання кількості інфекцій уряд хоче відмовитися від допуску за допомогою тесту.

Джерело





ІНШІ НОВИНИ