Росія розміщує гелікоптери поблизу кордонів України – NYT

Росія продовжує тримати серйозні військові сили на кордонах з Україною, що знову спричиняє побоювання нападу в американських партнерів. Зокрема, видання The New York Times опублікувало матеріал, у якому читачів інформують про нібито перекидання штурмовиків та гелікоптерів ближче до кордону. На думку авторів, це збільшує можливість нападу на Україну.

Упродовж останніх тижнів кількість військ РФ на кордоні з Україною залишалася стабільною, проте американські чиновники кажуть, що Росія переміщає туди нові сили.

Наразі пересування військ сповільнилося, але біля кордону України все ще перебуває 100 тисяч військовослужбовців. Також, за інформацією урядовців США, росіяни розмістили додаткові штурмовики. Як вважають американські посадові особи, ударні та транспортні вертольоти, а також штурмові винищувачі були б важливою перевагою Росії, якби президент РФ Володимир Путін вирішив вторгнутися до України.

Водночас, чиновники США кажуть, що вікно для російського вторгнення обмежене, що продиктоване температурою: холодна погода з морозом дозволила б легко пересуватися важким транспортним засобам та обладнанню. Тоді як відносно м’яка зима сповільнила замерзання землі, і Путін може бути змушений відкласти наземний наступ, принаймні, до лютого.

Серйозні побоювання нападу з боку РФ змусили заокеанських партнерів звернутися до синоптиків за прогнозом погоди в Україні – це допоможе аналітикам оцінити вірогідність вторгнення.





ІНШІ НОВИНИ