Прем’єр-міністра Бориса Джонсона закликали піти у відставку через вечірку

Британські парламентарії закликали прем’єр-міністра Бориса Джонсона подати у відставку після скандалу, що розгорівся, пише ВВС.

Лідери консерваторів Шотландії Дугласа Росса та депутати Вільям Регг, Керолайн Ноукс та Роджер звернулися до прем’єра із закликами піти у відставку. Таку заяву вони зробили після того, як Джонсон зізнався, що відвідував вечірку в саду резиденції на Даунінг-стріт із напоями під час карантину у травні 2020 року. Зокрема, Росс заявив, що має намір ініціювати голосування про винесення вотуму недовіри Джонсону в Комітеті 1922 – парламентській групі від Консервативної партії в Палаті громад.

“Він прем’єр-міністр, це його уряд встановив ці правила, і він має нести відповідальність за свої дії” , – зазначив лідер консерваторів Шотландії.

У той же час члени кабінету міністрів, включаючи заступника прем’єр-міністра Домініка Рааба, заступилися за Джонсона і закликали депутатів дочекатися результатів офіційного розслідування цього інциденту.

Сам прем’єр-міністр вибачився за участь у заході і сказав, що розуміє “лютість” британців із цього приводу. Джонсон зізнався, що він приєднався до колег приблизно на 25 хвилин, щоб “подякувати за їхню тяжку роботу під час пандемії” і вважав, що це був робочий захід.





ІНШІ НОВИНИ