Франція отримує перші 20 розвідувальних бронемашин Jaguar

Збройні сили Франції отримують першу партію з 20-ти бойових розвідувальних машин Jaguar.

Про це інформує Мілітарний.

1-й африканський єгерський полк французької армії цього місяця отримає перші з 20 Jaguar EBRC. Цей підрозділ згодом відповідатиме за навчання експлуатації нових бойових машин військовослужбовців Франції, пише Army Recognition.

Jaguar EBRC (Engin Blindé de Reconnaissance et de Combat) є бойовою машиною розвідки з колісною формулою 6х6, що створена компаніями Nexter, Renault Trucks Defense і Thales за програмою EBMR Scorpion (Engin Blindé Multi-Roles – Armoured Multi-roles Vehicles – Броньована багатоцільова машина) французької армії.

Ці бойові машини замінять собою AMX-10RC, ERC-90 Sagaie і VAB Hot.

Бойова розвідувальна машина Jaguar

Jaguar EBRC оснащений двомісною баштою 40 CTAS, що озброєна однією 40-мм гарматою CTC з максимальною дальністю стрільби 1500 м. Вона може вести вогонь боєприпасами кількох типів, включаючи навчальні, оперенні бронебійно підкаліберні снаряди, фугасні снаряди загального призначення та осколково-фугасні. Швидкострільність гармати становить 200 пострілів за хвилину, кут наведення до 45 градусів,

Башта повністю стабілізована в двох площинах системами стабілізації GCE (Gun Control Equipment), які дозволяють машині вести вогонь на ходу. GCE включає приводні електродвигуни, датчики, гіроскопи, акселерометри та електронний блок управління.

Зверху на башті встановлено бойовий модуль з дистанційним керуванням, який озброєний кулеметом калібру 7,62 мм. На башті також встановлено здвоєну пускову установку керованих протитанкових ракет ММР (Missile Moyenne Portee), які розроблені французькою компанією MBDA з максимальною дальністю стрільби до 4000 м. Чотири димові гранатомети встановлені на передній частині кожного борту башти.

Бронювання машини виконано за стандартом STANAG 4569 4‐го рівня, що забезпечує захист від вогню бронебійними кулями калібром 14,5х114 мм, уламків артилерійських снарядів калібру 155мм з відстані 30м і захист від вибуху 10 кг тротилу під колесом.

Основні характеристики Jaguar EBRC:

Довжина: 7,3 м,
Ширина: 3,0 м,
Висота: 2,6 м,
Вага: 25 тонн,
Двигун: 500 к. с.,
Швидкість по шосе до 90 км/год,
Екіпаж : 3 людини.

У вересні 2020 року Міністерство збройних сил Франції замовило 42 бронемашини Jaguar. Загалом французька армія має отримати 300 Jaguar до 2030 року в рамках масштабної модернізації сухопутних військ країни. До 2025 року планується поставка 150 бойових розвідувальних машин Jaguar.





ІНШІ НОВИНИ