У Бєлгороді знову чутно вибухи, видно стовп диму

Очевидці повідомляються про серію вибухів невстановленого походження в російському Бєлгороді.

На фото та відео на околицях міста видно стовп сірого диму. Подія, за словами очевидців, сталася між 14:10 та 14:25 у неділю, 1 травня.

У соцмережах пишуть, що, можливо, було підірвано військову базу. Поки що жодних коментарів щодо надзвичайної ситуації від місцевої влади немає.

Після повідомлення про вибухи з’явилася інформація, що у Бєлгороді з обох боків перекрито міст через Сіверський Донець.

Вибухи у Бєлгороді підтвердив у своєму Telegram-каналі кремлівський пропагандист Олександр Коц.

Блогер з Conflict Intelligence Team Руслан Левієв пише, що було видно гелікоптери Мі-8 і Ка-52. За даними CIT, одним з вертольотів міг прибути до Бєлгорода голова Генштабу РФ Валерій Герасимов, звідти літаком він вилетів до Москви. За даними ЗМІ, Герасимов нещодавно перебував в українському Ізюмі, біля якого йдуть бої ЗСУ та російських окупантів.

“Окей, шухер продовжився. Наразі прилетіли два Мі-8 + три Ка-52. На пероні зустрічав якийсь дуже важливий військовий чин, якого по колу охороняли автоматники. Позаду нього чорні мікроавтобуси Мерседеси, Крузаки.” — Руслан Левієв (@RuslanLeviev) May 1, 2022

При цьому Левієв зазначає, що дим видніється не над аеродромом, де міг бути Герасимов. За неперевіреними даними, вибух стався у районі села Калініне Яківлівського району Бєлгородської області.





ІНШІ НОВИНИ