Російські бойовики вимагають засекретити їхню участь у війні проти України

Російські бойовики вимагають від командування засекретити їхні дані, що доводять участь у війні проти України. Представники окупаційної армії розуміють, що їм не вдасться уникнути безкарності за військові злочини проти українського народу. Про це повідомляє Головне управління розвідки Міноборони України.

Найбільше подібних звернень серед особового складу у частинах повітряно-космічних сил РФ, відзначають у ГУР. Намагаються сховатися від майбутньої кримінальної відповідальності за військові злочини та геноцид на території України не лише виконавці, а й відставні військовослужбовці, які брали участь у підготовці до вторгнення.

У розвідці вже встановили імена військових злочинців – військовослужбовці 277 бомбардувального авіаційного полку 303 змішаної авіаційної дивізії 11 армії ВПС та ППО (військова частина 77983), місце дислокації: аеродром “Хурба” Хабаровського краю. Більшість із них здійснюють ракетно-бомбові удари по Україні з аеродромів на території Білорусі “Ліда” та “Барановичі”, а також з російських аеродромів “Борисоглебськ” та “Маринівка”.

Російські окупанти намагаються уникнути покарання за вбивство мирних жителів, вимагаючи від командування підробки документів або надання довідок про нібито перебування на лікарняному або у відпустці. Деякі льотчики взагалі просять підробити документи, що на момент вторгнення взагалі не проходили службу у частині.





ІНШІ НОВИНИ