Лавров спробував пояснити небезпеку вступу України до ЄС

Глава МЗС РФ Сергій Лавров спробував пояснити нову пропаганду Кремля про нібито небезпеку вступу України до Євросоюзу. Про те, що вигадав російський міністр, повідомляють росЗМІ.

Так, коментуючи плани Євросоюзу прийняти Україну, Лавров заявив:

“Це проблема відносин Києва з Європейським союзом. Але таке невинне бажання Києва викликає серйозні сумніви”

Міністр спробував пояснити свою тезу тим, що нібито Євросоюз став “агресивним” та “войовничим гравцем”, а не економічною платформою. Мовляв, ЄС “заявляє про свої амбіції далеко за межі європейського континенту”. Але це пояснення Лаврова було голослівним, без будь-яких доказів.

Нагадаємо, що першим нову кремлівську пропаганду про Україну та ЄС почав розповсюджувати зампостпреда РФ при ООН Дмитро Полянський. Він оголосив про зміну позиції Москви з питання прийняття України до Євросоюзу, мовляв, тепер вона стала ближче до позиції щодо вступу країни до НАТО.

Проте заступник глави Офісу президента Михайло Подоляк відреагував на цю позицію РФ словами, що світ більше не хвилює думка Росії:

“Класична лицемірна Росія. Ще вчора Кремль був проти України в НАТО, але не в ЄС, а тепер уже категорично проти ЄС. Це ще раз доводить, що будь-які слова Москви не вартують не лише паперу, а й часу, витраченого на розмову. Хороша новина у тому, що світ більше не хвилює думка варварів та мародерів”.





ІНШІ НОВИНИ