РФ припинила постачання електроенергії до Фінляндії

Росія припинила постачати електроенергію до Фінляндії. Ці дані у суботу, 14 травня, підтвердила компанія Fingrid, оператор національної енергосистеми Фінляндії, повідомляє Sky News.

Старший віце-президент Fingrid Рейма Пайвінен заявила, що у компанії “впевнені, що серйозних проблем не виникне”. Електроенергія з Росії становила близько 10% загального споживання країни.

Гельсінкі очікують, що достатню потужність поставить їм Швеція. У Fingrid також розглядають варіант нарощування своїх потужностей.

У п’ятницю, 13 травня, RAO Nordic, “дочка” російської компанії “Інтер РАО” заявила про намір припинити подачу електроенергії до Фінляндії з 14 травня. Офіційною причиною є несплата фінської компанії Nord Pool за поставлену електроенергію з 6 травня. Москва запевняє, що подібне нібито трапилося “вперше за більш як 20 років”.

Припинити постачання РФ вирішила після того, як Фінляндія підтвердила бажання приєднатися до НАТО. Це підтвердили президент Фінляндії Саулі Нііністьо та прем’єр-міністр Санна Марін.





ІНШІ НОВИНИ