Постачання газу РФ до Євросоюзу може припинитися у 2022 році

Постачання російського газу до Євросоюзу можуть припинити у 2022 році. Москва може відрізати блок постачання, будь-яка країна може стати наступною. Тож у ЄС вирішили розробити план дій для такого сценарію. Про це сказала єврокомісар з енергетики Кадрі Сімсон, передає Financial Times.

Так, Сімсон каже, що ЄС зараз хоче закачати якнайбільше газу та замінити дві третини російських поставок уже у 2022 році. Але доведеться зробити більше запасів на випадок повного припинення постачання.

Згідно з планом Європейської комісії, можливе обмеження постачання для промисловості, але не для домогосподарств, каже джерело видання.

Нагадаємо, що Польща, Фінляндія та Болгарія відмовилися платити за газ РФ у рублях, через що Москва припинила постачання. Польща вирішила розірвати контракт достроково.

Сімонс стверджує, що у нинішній ситуації будь-яка країна Євросоюзу може стати наступною.

“Поки що ми могли подбати про безпеку поставок цих трьох держав-членів, головним чином через солідарність сусідів… Цього року, якщо відбудеться повний зрив, ми готуємо план на випадок надзвичайної ситуації”, – додала вона.





ІНШІ НОВИНИ