Дефолт у РФ не зупинить війну – Bloomberg

Дефолт у Росії завдасть удару по авторитету президента Володимира Путіна серед самих росіян, але безпосередньо на ході російсько-української війни він не позначиться. Про це пише авторитетне видання Bloomberg.

Зазначається, що Путін частиною своєї репутації всередині Росії зробив міф про те, що він врятував країну від злиднів та економічних негараздів 90-х років. Після дефолту в цій частині путінської пропаганди буде завдано удару, однак це не змінить зовнішню політику Кремля і не зупинить війну.

“Для досягнення цієї мети необхідно зосередитися на припиненні імпорту Росією промислових компонентів і насамперед на стримування її експорту нафти та газу. В обох випадках є прогрес”, – пише видання.

Слід зазначити, що російська держава має великі фінансові запаси, накопичені за 20 років активного нафтогазового експорту. Проте США заборонили Росії використати долар для погашення своїх зовнішніх боргів. Таким чином, найближчим часом РФ опиниться у стані технічного дефолту – через неможливість законним способом сплатити борги навіть за наявності достатньої кількості грошей.





ІНШІ НОВИНИ