Іспанія готова передати Україні танки Leopard та ЗРК – ЗМІ

Іспанія готова передати Україні танки Leopard та зенітно-ракетні комплекси. Подробиці з посиланням на урядові джерела повідомляє видання El Pais.

За опублікованою інформацією, Іспанія хоче “зробити якісний стрибок у військовій підтримці України”, яка бореться із російським вторгненням. Раніше вона постачала ЗСУ лише засоби захисту та легке озброєння на кшталт кулеметів та гранатометів. Зараз же триває підготовка до постачання важкого озброєння.

Іспанія вже закінчує передавати Україні європейські ЗРК малої дальності Shorad Aspide. Відвантаження очікує на закінчення переговорів у групі в Штутгарті, яка координує військову допомогу Україні.

Водночас іспанський уряд готовий передати Україні танки Leopard A4. Вони вже 10 років перебувають у резерві іспанської армії.

Йдеться про частину партії, яка складала 108 танків, переданих Іспанії Німеччиною в 1995 році.

Вважається, що ЗСУ отримають близько 40 Leopard A4, а українські військові будуть навчені поводження з цими танками. Тренування спочатку пройдуть у Латвії, де знаходяться близько 500 іспанських солдатів та 6 танків Leopard 2E. У рамках другого етапу українські військові потренуються вже на території Іспанії, повідомляють урядові джерела.





ІНШІ НОВИНИ