Німецькі РСЗВ та ППО Україна отримає до зими – Zeit

Німеччина передасть Україні раніше обіцяні системи ППО та реактивні системи залпового вогню (РСЗВ) не раніше листопада чи грудня. Про це пише Zeit.

Стверджується, що раніше системи ППО замовив Єгипет, але відмовився від замовлення на користь України. Проте навіть при цьому постачання буде лише за півроку.

Є проблеми і з реактивною системою залпового вогню Lars II. Німці повинні поставити 4 установки, але тепер з’ясувалося, що сама Німеччина з 40 установок має справних менше половини.

Також з’ясувалося, що німецькі РСЗВ не можуть стріляти боєприпасами зі США чи Великобританії, їм потрібне оновлення програмного забезпечення, що може тривати кілька місяців.

Не слід також чекати на швидке постачання зброї, яку Україні обіцяла Греція в рамках “кільцевого” обміну. Повідомляється, що греки не віддадуть Україні свою зброю, допоки не зможуть поставити на бойове чергування техніку, обіцяну Німеччиною. Це може зайняти час, оскільки частину зброї доведеться розподіляти по багатьох островах.

Також повідомляється, що кільцева схема стала сюрпризом для виробника німецьких БМП компанії Rheinmetall. Спочатку компанія планувала продати бронемашини Marder безпосередньо Україні.





ІНШІ НОВИНИ