Стало відомо, скільки РФ заробила на нафті та газі після вторгнення

За перші 100 днів з початку повномасштабного військового вторгнення в Україну Росія заробила 93 мільярди євро на експорті викопних енергоносіїв. Про це пише повідомляє Центр досліджень енергетики та чистого повітря (CREA), що базується у Фінляндії.

За даними авторів дослідження, головним покупцем російських газу та нафти є Європейський союз – 61%. Саме Європа профінансувала путінську Росію на 57 мільярдів євро від початку вторгнення.

Якщо говорити про конкретні країни, найбільшим покупцем російських енергоресурсів виявився все ж таки Китай (12,6 мільярда євро). Однак Німеччина, що входить до ЄС, не набагато від нього відстала – 12,1 мільярда євро. На третьому місці Італія – 7,8 мільярдів євро.

У той же час аналітики фіксують повільне, але все ж таки падіння обсягів російського нафтогазового експорту – на 15% порівняно з часом до вторгнення. Причиною цього стала добровільна відмова від російських енергоресурсів із боку низки покупців.

Нагадаємо, Захід не припинятиме контакти з Росією. Незважаючи на всі злочини росіян, у Європі не готові влаштувати Кремлю справжній бойкот.





ІНШІ НОВИНИ