У росіян виникли проблеми з контрафактними смартфонами

Контрафактні смартфони, які почали нелегально ввозити до Росії в обхід санкцій, найчастіше просто неможливо активувати. Про це пишуть російські ЗМІ із посиланням на представників торгових мереж.

Наголошується, що проблема виникає у зв’язку з тим, що заданий у програмі телефону географічно регіон, куди апарат мали відправити, не відповідає фактичному місцезнаходженню – тобто, Росії.

“Увімкнути новий апарат після того, як у нього вставили SIM-карту російського оператора, не вийде, якщо пристрій не призначений для продажу у країнах Євразійського економічного союзу (Білорусь, РФ, Вірменія, Казахстан та Киргизстан)”, – пишуть ЗМІ.

За інформацією співрозмовників у рітейлі, проблеми виникають не з усіма моделями і не з усіма виробниками. Наприклад, контрафактні iPhone, як стверджується, в РФ працюють, а от із телефонами Samsung часто бувають проблеми.

Втім, заблокований смартфон все ж таки можна “перепрошити” для використання в Росії. Проте вартість такої операції – до 100 доларів за кожний апарат.





ІНШІ НОВИНИ