РФ готує теракт у Мозирі, щоб втягнути Білорусь у війну – ГУР

Російська влада планує влаштувати теракти в Білорусі, щоб втягнути країну у війну проти України. Як повідомляє Головне управління розвідки Міноборони України, росіяни мають намір підірвати житлові будинки в білоруському місті Мозир, розташованому неподалік українського кордону.

“У місто Мозир під виглядом громадянського населення прибули диверсійні групи. До їх складу входять кадрові співробітники головного розвідувального управління РФ і найманці приватних військових компаній, які контролюють Пригожин і Шойгу”, – заявили в ГУР.

Стверджується, що завданням диверсантів є організація терактів у самій Білорусі. На думку української розвідки, буде використано той самий сценарій, який реалізували у РФ для розпалювання війни у ​​Чечні.

“Тоді спецслужби РФ організували вибухи у кількох будинках Рязані, звинувативши у цьому міфічних “чеченських бойовиків”, – нагадали у розвідці.

Потенційними об’єктами атаки росіян можуть стати не лише житлові багатоповерхівки, а й лікарні, школи та, ймовірно, місцевий нафтозавод. Удари нібито планують завдавати з артилерії та ракет, щоб дати Лукашенку “казус беллі” – формальний привід до війни.





ІНШІ НОВИНИ