МЗС Росії заявило про нездатність ЄС вести незалежну від США політику

Європейський союз навряд чи здатний вести незалежну від США політику. Про це заявив заступник міністра закордонних справ Росії Андрій Руденко.

З таким твердженням дипломат виступив у контексті питання, чи готова російська сторона дати зелене світло на вступ України до Європейського Союзу в обмін на її нейтральний статус.

«Росія в принципі не виступала проти співпраці України з ЄС як з економічним об’єднанням, яким його спочатку було створено. Інше питання, що Європейський союз, який деякий час тому ще демонстрував ознаки самостійності, сьогодні залежить від США і навряд чи здатний проводити незалежну політику», — сказав він.

За словами Руденка, ЄС все більше перетворюється на політичне об’єднання із вагомою військовою складовою, при цьому він звернув увагу на те, скільки коштів виділяється «на підтримку українських націоналістів та мілітаризацію України». У той же час, заступник глави МЗС Росії назвав надання Україні статусу країни-кандидата в ЄС суто політичним жестом, який не дає гарантії вступу в союз.

17 червня Єврокомісія рекомендувала надати Україні статусу кандидата в члени Європейського союзу (ЄС). Для збереження статусу Києву необхідно провести низку реформ, серед них — продовження судової реформи, реалізація реформи Конституційного суду, закони, що перешкоджають корупції та олігархії, а також відмиванню грошей.





ІНШІ НОВИНИ