Берлусконі: путін хотів лише захопити Київ і поміняти Зеленського на уряд порядних людей

Екс-президент Мілана та лідер партії “Вперед, Італія” Сільвіо Берлусконі напередодні виборів до місцевого парламенту знову вирішив зганьбитися, розмірковуючи про війну в Україні.

Берлусконі у виступі на телеканалі Rai 1 заявив, що метою Путіна було “лише” захопити Київ і змінити уряд Зеленського на “порядних людей”.

Я навіть не зрозумів, чому російські війська розосередилися Україною, хоча, на мою думку, вони мають залишатися лише навколо Києва. На мою думку, Путін хотів захопити його за тиждень і замінити Зеленського “урядом порядних людей”.

Рішення Москви про вторгнення було ухвалено у відповідь на звернення проросійських сепаратистів на сході України. Їхні лідери звернулися до Кремля і прямо сказали Путіну: “Будь ласка, захистіть нас, тому що, якщо ви не захищатимете нас, ми не знаємо, чим це може закінчитися”.

Потім італієць вирішив повторити прийом угруповання ЗС Росії на харківському напрямку, відступивши від своєї початкової позиції.

“Достатньо було побачити все інтерв’ю цілком, а не просто спрощену фразу, щоб зрозуміти, які в мене думки. Вони давно відомі: агресія проти України невиправдана та неприйнятна, позиція нашої партії чітка. Ми завжди будемо з ЄС та НАТО”, – сказав він.





ІНШІ НОВИНИ