Росія звинуватила США у провокації ядерної ескалації

США провокують ядерну ескалацію та створюють загрозу національній безпеці Росії. У цьому Вашингтон звинуватив заступник міністра закордонних справ РФ Сергій Рябков у зверненні до учасників міжнародної наукової конференції у Дипломатичній академії, присвяченій 60-річчю Карибської кризи.

«На бойове чергування поставлені балістичні ракети підводних човнів Trident-2 з боєзарядами зниженої потужності, які передбачається використовувати у деяких сценаріях обмеженого використання ядерної зброї. Тим самим американці навмисно знижують ядерний поріг», — заявив заступник голови російського МЗС.

За його словами, “Пентагон здійснює дестабілізуючу програму модернізації ядерного потенціалу”. Він також наголосив, що Вашингтон майже знищив «традиційний контроль над озброєннями».

Під час того ж виступу Рябков запевнив, що, зі свого боку, Москва нікому не загрожує ядерною зброєю. Дипломат зазначив, що у відомстві помітили «болючу реакцію» США на вказівку президента Росії Володимира Путіна перевести російські сили стримування до особливого режиму бойового чергування.





ІНШІ НОВИНИ