Блінкен заявив, що США відмовляються визнавати референдуми та продовжать допомагати Києву

США відмовляються визнавати референдуми у Донецькій, Луганській народних республіках, а також у Херсонській області та підконтрольних Росії територіях Запорізької. Вашингтон продовжить допомагати Києву. Про це заявив держсекретар США Ентоні Блінкен, його звернення опубліковане на сайті Держдепартаменту.

«Сполучені Штати та наші союзники та партнери продовжуватимуть допомагати Україні у її боротьбі за захист своєї території від російської агресії. Ми повністю підтримуємо єдність, суверенітет, незалежність та територіальну цілісність України у її міжнародно визнаних кордонах», — наголосив глава зовнішньополітичного відомства.

Блінкен нагадав про слова президента США Джо Байдена, який заявляв, що Вашингтон ніколи не визнає регіони, в яких пройшли референдуми, як частину якоїсь країни, крім України.

Держсекретар додав, що Сполучені Штати готові надавати допомогу Києву стільки, скільки потрібно.

Референдуми про входження до складу Росії відбулися з 23 по 27 вересня на територіях Донецької та Луганської народних республік (ДНР та ЛНР), а також у Запорізькій та Херсонській областях. За підсумками голосування у ЛНР за приєднання висловилися 98,42 відсотка мешканців, у ДНР – 99,23 відсотка, у Херсонській області – 87,05 відсотка, у Запорізькій – 93,11 відсотка.

У США результати референдумів вважають сфабрикованими та впевнені, що вони не відображають волевиявлення українців. У зв’язку з цим американська сторона найближчими днями запровадить щодо Росії нові санкції.





ІНШІ НОВИНИ