Ізраїль назвав нову причину не постачати зброю Україні

Ізраїль має надто мало виробничих потужностей і вже вироблених систем протиповітряної оборони, щоб забезпечити їх постачання в Україну. Про це заявив міністр оборони Ізраїлю Бені Ганц, пише The Jerusalem Post.

“Очевидно, що навіть якщо ми вирішимо змінити нашу політику щодо постачання озброєння Україні, неможливо спустошити наші запаси систем протиповітряної оборони”, – наголосив Ганц.

Міністр наголосив, що Ізраїль надає Україні допомогу у гуманітарній сфері, але не готовий допомагати зброєю. Тим більше, що Київ має могутніших партнерів.

“Ми перевіряємо щодня, що може бути зроблено і як ми можемо розширити нашу допомогу, але ми не маємо забувати, що за Україною стоїть НАТО”, – додав ізраїльський міністр.

Слід зазначити, що Ізраїль входить до першої десятки найбільших експортерів зброї у світі. Збройна промисловість Ізраїлю має потужності, що значно перевершують власні потреби країни.

Нагадаємо, ізраїльська влада систематично відхиляє прохання України про військову допомогу. Зокрема, прем’єр Ізраїлю пояснив відмову допомагати Україні зброєю тим, що це буде “переходом кордонів”.





ІНШІ НОВИНИ