Американські ЗМІ заявили про провал випробувань “Посейдона” в РФ

Випробування ядерної торпеди “Посейдон”, які нещодавно провели ВМС РФ, можна вважати невдалими. Таку думку висловлюють журналісти CNN, посилаючись на обізнані джерела у США.

Новий ядерний ударний пристрій випробовували за участю субмарини “Бєлгород”. Вона обладнана пусковими системами для підводних безпілотних апаратів. Але запуск “Посейдона” не пройшов, як планувалося.

Вважається, що торпеда “Посейдон” – це зброя Армагеддону. Підводний безпілотник обладнаний атомним двигуном і може привезти як звичайну вибухівку, так і ядерну. Двигун дозволяє апарату пересуватися практично на необмежені відстані.

Вперше про те, що такий вид зброї розробляється, публічно повідомив Путін. Це було у 2018 році.

“Вони мають низьку шумність, високу маневровість і практично невразливі для противника. Засобів, які можуть їм протистояти, сьогодні у світі просто не існує”, – сказав тоді президент РФ.

Минулого тижня кораблі РФ залишили випробувальний полігон у Північному Льодовитому океані та повернулися до порту, не провівши випробування. У Вашингтоні вважають, що випробування не було проведено через технічні труднощі.





ІНШІ НОВИНИ