Зеленський не встиг: “євробляхерів” почнуть жорстко штрафувати

В Україні з четверга, 22 серпня, набули чинності жорсткі санкції за порушення правил ввезення автомобілів з іноземною реєстрацією.

Як повідомила Державна фіскальна служба (ДФС) на сайті, штрафи повинні були ввести ще 22 травня, але їх довелося відкласти через велику кількість нерозмитнених авто і протестів “євробляхерів” (щоб подивитися відео по темі, доскролльте до кінця сторінки).

“Нагадаємо, що за новими правилами в разі перевищення терміну доставки транспортних засобів особистого користування та комерційного призначення на 20-30 діб передбачений штраф в розмірі 85 тис. грн,” – уточнила ДФС.

Якщо термін перевищено більше ніж на 30 діб, а також у випадку втрати або розкомплектування транспортного засобу, згідно з правилами, розмір штрафу сягатиме 170 тис. грн або авто буде підлягати конфіскації.

Аналогічні санкції при перевищенні термінів тимчасового ввезення автомобілів: за перевищення терміну на 20-30 діб належить штраф на суму 85 тис. грн, на понад 30 діб, а також в разі втрати або розкомплектування авто – 170 тис. грн штрафу або конфіскація, пояснили в ДФС.

Джерело





ІНШІ НОВИНИ