Hyundai показала електрокар Ioniq 6. Це майже Apple Car

Південнокорейський автовиробник Hyundai розкрив дизайн електромобіля Ioniq 6, побудованого на базі концепту Prophecy EV 2020 року. Саме так міг би виглядати перший автомобіль Apple.

Hyundai зазначає, що Ioniq 6 пропонує наднизький коефіцієнт аеродинамічного опору 0,21 завдяки низькому «носу» та активним повітряним заслінкам. Еліптичний спойлер, що нагадує крило, і невелика форма хвоста також допомагають зробити його аеродинамічнішим. Для порівняння, більшість сучасних автомобілів мають середній коефіцієнт аеродинамічного опору 0,25 або 0,3.

Салон Ioniq 6 нагадує кокон, оброблений екологічно чистими матеріалами, такими як екошкіра або перероблена ПЕТ-тканина для сидінь. Модульна платформа Hyundai E-GMP, розроблена для електромобілів, дозволила дизайнерам збільшити габарити транспортного засобу та зробити його підлогу абсолютно плоскою. В якості розважальної та навігаційної системи в салоні встановлена ​​модульна сенсорна панель приладів з 12-дюймовим сенсорним дисплеєм і 12-дюймовим цифровим кластером.

За чутками Apple хотіла випустити свій перший електромобіль на базі модульної платформи Hyundai E-GMP, але на початку 2021 року компанії призупинили переговори.

Автовиробник ще не розкрив повний перелік характеристик електромобіля, але повномасштабний анонс відбудеться вже в липні.





ІНШІ НОВИНИ