Tesla відправить в ремонт 158 тисяч електрокарів

Tesla буде змушена відкликати 158 тис. електромобілів. Почати цю сервісну акцію компанію зобов’язало Національне управління дорожньої безпеки при Мінтрансі США. Кампанія відкликання торкнеться моделей Model S, які були зроблені в період з 2012 по 2018 рік, а також Model X (2016 – 2018 років).

Причина відкликання кампанії – неполадки в головному блоці управління електрокарів. Через це дефект у американських машин може відключитися сенсорний екран мультимедійної системи, повідомляє The Verge. Таким чином, водій перестане бачити зображення з камери заднього виду. Також дефект загрожує відключенням автопілота і клімат-контролю у електрокарів. У відомстві вважають, що все це може привезти до ДТП.

Як повідомляє Reuters , NHTSA вже отримало 12 523 скарги на збої в роботі тачскріна. Відомство зобов’язало Tesla оголосити про сервісну акцію до 27 січня. Якщо цього не буде зроблено, американська компанія повинна надати відомству «повне пояснення свого рішення».

У минулому році компанія Tesla прийняла рішення відкликати електричні кросовери Model X. Тоді сервісна акція торкнулася близько 15 тис. машин в США і Канаді. Причиною кампанії по відкликанню стали алюмінієві болти підсилювача керма, які піддавалися надмірній корозії.





ІНШІ НОВИНИ