Bloomberg: Hyundai і Kia більше не ведуть переговори з Apple про виробництво Apple Car

Південнокорейський автовиробник Hyundai і його дочірня компанія Kia офіційно заявили, що не ведуть переговори з Apple про можливу співпрацю в розробці безпілотного електромобіля. Про це повідомляє видання Bloomberg.

Спочатку Hyundai підтвердила, що веде переговори з Apple, однак, через кілька годин після публікації, корейська компанія змінила свою заяву та прибрала з неї згадку виробника iPhone.

Минулого тижня корейське видання Dong-A Ilbo повідомило, що Apple планує інвестувати близько $ 3,6 млрд в Kia в рамках запланованого виробничого партнерства з виробництва Apple Car.

Крім того, аналітик TFI Securities Мін-Чі Куо заявив, що Apple Car буде заснований на платформі електромобіля Hyundai E-GMP.

У п’ятницю, 5 лютого, стало відомо, що переговори між Apple і Hyundai були недавно припинені. За даними Bloomberg, первинна заява Hyundai засмутила Apple, оскільки компанія звикла тримати в суворій секретності свої майбутні продукти.

Ймовірно, Apple розглядає і інших автовиробників, про що раніше повідомили аналітики Nikkei. За їхніми даними, компанія веде переговори, принаймні, з шістьма японськими автовиробниками про потенційні партнерські відносини в області поставок і виробництва електромобілів.

Очікується, що Apple представить Apple Car в 2024 році.





ІНШІ НОВИНИ