Вечірні сукні: правила вибору

У повсякденній метушні хочеться хоча б іноді змінити образ і постати, наприклад, жінкою в розкішній вечірній сукні. Особливо, коли на горизонті виникає весілля подруги, річниця вашого з чоловіком знайомства або інший приємний привід перетворитися і згадати, що Ви не тільки мама, але і прекрасна жінка. На щастя, вибір вечірніх суконь сьогодні величезний. Сучасні магазини пропонують вечірні сукні різних фасонів та кольорів – на будь-який смак і фігуру. Але потрібно вміти грамотно підібрати вбрання, щоб виглядати приголомшливо. Ось як підібрати сукню відповідно до типу фігури:

  • “Пісочний годинник”. Саме з ними асоціюється найпривабливіша жіноча фігура. Плавні вигини тіла, врівноважені стегна і плечі – все в гармонії. На такій фігурі ідеально виглядатиме будь-яка сукня, важливо правильно підібрати розмір. Якщо при такій фігурі вага тіла досить велика, слід робити акцент у вигляді паска на тонкій талії і тоді великі стегна і бюст не будуть знаходитись на першому плані.
  • «Перевернутий трикутник». В цьому випадку плечі досить масивні на противагу вузьким стегнам і худим ногам. Для такої фігури підійде сукня середньої довжини з V-подібним вирізом. Щоб візуально розширити стегна можна вибрати вузьку спідницю з басками.
  • «Трикутник». Такий силует з вузькими плечима і широкими стегнами можна вирівняти довгою спідницею з драпіруванням, яка плавно облягає стегна, а плечі можуть прикрашати рукави-ліхтарики, широкі бретелі або комір-хомут.
  • «Прямокутник». Якщо плечі, талія і стегна знаходяться на одному рівні, то врятувати становище можна, зробивши акцент на струнких ногах. Для цього потрібно віддавати перевагу сукням до коліна або на пару сантиметрів нижче.
  • «Овал». Такий тип фігури характеризується вузькими стегнами і плечима, які разюче відрізняються від широкої талії. Причому вагова категорія власниць такої фігури може бути найрізноманітнішою. Для таких жінок рекомендований злегка розкльошені низ, прикрашений красивим драпіруванням і неглибокий виріз декольте. Прекрасно на овальної фігурі буде виглядати сукня-сорочка або плаття-туніка.

А ось декілька порад з приводу того, як вибрати сукню, щоб відчувати себе на заході комфортно та вишукано.

Перш за все, звертайте увагу на тканину. Навіть найпростіша сукня, але з якісної тканини буде виглядати розкішно. Не бійтеся, що це буде надто дорого. Зрештою, ви не так часто виходите у світ, тому цілком можете собі дозволити придбати одну ідеальну сукню.

Крій – теж важлива частина наряду. Футболка, ідеально підігнана по фігурі, сидить набагато ефектніше. Пошукайте гарну швачку або ательє, їх послуги вам завжди знадобляться. Сукня не повинна збиратися у якомусь місті, або ж тягнути. Ви повинні рухатися в ній вільно і взагалі не думати про вбрання, а відпочивати і відчувати себе впевнено, тільки тоді все оцінять ваш образ!

Наряд повинен бути доречним. Тому якщо ви сумніваєтеся, чи правильно зрозуміли дрес-код, треба запитати у запрошуючої сторони. Немає нічого гіршого, ніж прийти в дуже простій, або навпаки, занадто химерній сукні. А ще є норми етикету – звичайно, зараз вони здаються досить умовними і навіть кумедними, але вони існують. Так, згідно з ними, оголені плечі будуть доречними з сьомої вечора, ну а глибоке декольте – після 22.00.

Не забудьте підібрати ідеальну нижню білизну. Під облягаючими або струмливими напівпрозорими сукнями видно абсолютно все. Так що підбирайте білизну по фігурі, а краще для таких виходів мати корегуючу білизну. Колготки або панчохи – теж важливі. Ваш ідеальний вибір для вечірнього виходу – це тонкі прозорі колготки (якщо наряд не вимагає абсолютно темних матових).

Ну і звичайно, важливо правильно підібрати аксесуари. Тут теж головне – не переборщити. Як говорила Коко Шанель: «Остання одягнута прикраса завжди зайва». Ця істина досі актуальна.