”Неможливо реалізувати”: в Україні розповіли про головну проблему податку на посилки

Генеральний директор “Укрпошти” Ігор Смілянський заявив, що ідею з трьома безмитними посилками в місяць, яку пропонувала впровадити влада, неможливо реалізувати.

“Якщо у мене дві посилки і у “Нової пошти” дві посилки, то яка з них буде підлягати оподаткуванню? Чому три посилки?” – заявив Смілянський в інтерв’ю “РБК-Україна”.

Глава “Укрпошти” підкреслив, що відразу відмовився від такої ідеї, не дивлячись на те, що політикам для цього було потрібно близько року.

“Я питав у тих, хто пропонував цю ідею, чи бачили вони, як на посилках з Китаю перекручують українські прізвища? Ми їх як будемо звіряти? По ІПН? Ми змусимо Джеффа Безоса (глава Amazon. – Ред.) і Джека Ма (засновник Alibaba Group. – Ред.) українцям без ІПН не продавати?”, – зазначив Смілянський.

За його словами, для реалізації такої ініціативи необхідно впровадження електронних реєстрів. Зокрема, Сполучені Штати зуміли домовитися про обмін електронними реєстрами з 40 країнами.

“У США, коли вводяться зміни в бухгалтерському законодавстві, людям дають два роки підготуватися. У нас дають дві хвилини заднім числом. Держава має право приймати будь-які рішення, але вони повинні бути підготовленими. Поки ідею з трьома безмитними посилками в місяць нереально реалізувати”, – резюмував Смілянський.

Джерело





ІНШІ НОВИНИ