В 2023 році в Україні виділять на будівництво доріг 17 мільйонів доларів

Нещодавно в мережі з’явився проект бюджету на 2023 рік і багато пунктів бюджету викликали багато питань як у простих громадян, так і в активістів. Серед іншого пункт про виділення 17 мільйонів гривень на будівництво 17,5 кілометрів доріг. Крім цього, згідно з бюджетом 2022 року 231 кілометр доріг буде капітально відремонтовано, а 827 кілометрів дороги піддадуться поточному ремонту.

Незважаючи на сумнівну ефективність, наступного року збільшать площу так званого “ямкового ремонту” з 6,5 тисячі до 7,5 тисячі квадратних кілометрів. Будівництво 1 кілометра дороги за розрахунками Укравтодору коштуватиме приблизно 42,8 мільйона гривень (трохи більше, ніж мільйон доларів). Водночас, вартість реконструкції дороги становитиме майже 15 млн гривень за кілометр (майже як і до війни).

За капітального ремонту дороги вартість одного кілометра після ремонту становить приблизно 7 мільйонів гривень за кілометр. У 2022 році через початок війни будівництво доріг та багатьох інфраструктурних об’єктів було поставлено на паузу, але схоже, що тепер будівництво доріг буде відновлено.





ІНШІ НОВИНИ