Зеленський приготував податкову революцію: 50% кешбеку і нові правила

В Україні вже найближчим часом зареєструють низку податкових законопроектів, підготовлених пропрезидентською партією “Слуга народу”. Серед нововведень: патенти замість ФОП і кешбек у 50% для покупців, яким не дали чек.

Про це йдеться у матеріалі “Ліга.нет”. Наприклад, влада хоче ввести сповіщальні “патенти” для самозайнятих (репетитори, водії, сантехніки тощо). ФОП ставати не треба: людина добровільно платить фіксовану суму тільки в ті періоди, коли надає свої послуги. В інший час нічого платити не потрібно.

Серед інших нововведень:

  1. Впровадження цифрових РРО. Касові апарати у смартфонах і планшетах, фіскальні чеки – на звичайних принтерах.
  2. Кешбек для покупців, яким продавець не видасть фіскальний чек або підробить його. Треба повідомити про це в податкову, і штрафує продавця (200% від суми покупки), половину штрафу отримує покупець.
  3. Реєстрація товарно-транспортних накладних для ризикових груп товарів (пшениця, горіхи, метали і металопрокат, ліки та побутова техніка), навіть якщо підприємство не є платником ПДВ. Боротьба з кінцевими бенефіціарами схем сірого і чорного імпорту.
  4. Підвищення мінімальної ставки земельного податку з 0 до 0,8%, а також введення поняття “безумовного доходу” від обробки земельних ділянок площею від 2 га. Боротьба з чорною орендою землі, коли власник ділянки офіційно не обробляє свою землю, тому нічого за неї не платить, хоча насправді її орендують великі агрофірми.
  5. Підвищення ставки для єдинників третьої групи до 8% протягом двох років в обмін на скасування для них обов’язкового ЄСВ. Саме тут працює більша частина ФОП в IT-сфері, ресторанах і юрфірмах.
  6. Зміна критерію для обов’язкового використання РРО: квадратні метри торгової площі замість обороту (від 30 кв. м в містах від 100 кв. м. – у селах). Ідея спрямована проти торговців, які занижують свої обороти (критерій для РРО – 1 млн грн), щоб не світити перед податковою реальні доходи бізнесу.

Джерело





ІНШІ НОВИНИ