Українці отримають на 7 млрд менше субсидій: “Слуга народу” пояснила чому

У проекті Державного бюджету на 2020 рік передбачено на 7 млрд гривень менше субсидій, ніж в цьому році.

Голова парламентського комітету з питань соціальної політики та захисту прав ветеранів Галина Третьякова повідомила, що це викликано тим, що заробітні плати в Україні зростали швидшими темпами, ніж інфляція, передає УНН.

“Ви знаєте, що цього року зарплати зростали більш потужними темпами, ніж зростання інфляції. У нас були місяці, коли на 20% і більше зростала заробітна плата, причому інфляція у нас закладена на цей рік – 7%. Це означає, що дохід зростав у людей реальний – десь 13%, то таким чином, 15% доходів домогосподарств буде зменшуватись у порівнянні до цього року”, – зазначила народний депутат фракції “Слуга народу”.

За словами Третьякової, показник “енергетичної безпеки” домогосподарств при призначенні субсидії буде контролюватися.

Нагадаємо, до кінця 2019 року в Україні повністю завершать монетизацію пільг і субсидій. Планується, що процес відбуватиметься у три етапи.

Кошти нараховуватимуть на спеціальний рахунок у державному банку, і саме з нього першочергово сплачуватимуться комунальні послуги. Заощаджені гроші можна буде перенести на наступний період.

Кабінет міністрів із 1 січня уже запустив безготівковий механізм нарахування субсидій. Українці зможуть отримувати субсидії готівкою через відділення “Укрпошти” та державного “Ощадбанку”.

Джерело





ІНШІ НОВИНИ