Зеленський підписав закони про кешбек та касові апарати для ФОПів

Президент Володимир Зеленський підписав зміни в закон “Про застосування реєстраторів розрахункових операцій у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг” (проект 1053-1) та про зміни в Податковий кодекс України “про детінізацію розрахунків у сфері торгівлі та послуг” (проект №1073).

Про це повідомляє прес-служба президента

Згідно з прийнятим Радою законом (проект 1053-1) з 1 жовтня 2020 року вводиться обов’язковість використання реєстраторів розрахункових операцій (РРО) для окремих фізичних осіб – підприємців (ФОП) на другій і четвертій групі.

Крім того, з 1 січня 2021 року використання реєстраторів розрахункових операцій буде обов’язковим для платників єдиного податку на 2-4 групи.

У той же час обов’язковість РРО не стосуватиметься фізичних осіб, а також фізичних осіб – підприємців (ФОП) з першої групи.

Програмні РРО зможуть використовуватися через півроку після вступу в силу закону про застосування реєстраторів розрахункових операцій.

20 вересня Верховна Рада ухвалила закон ( №1073), яким передбачена можливість для покупця отримати частину штрафу з продавця за неправильний чек. Згідно із законом, на кешбек можна було претендувати у разі, якщо сума покупки становить понад 850 грн.

Якщо покупець зайде в свій електронний кабінет на сайті Державної податкової служби і виявить розбіжності між виданими чеком та даними, які продавець відправив у податкову, він може подати скаргу.

У такому випадку накладається штраф у розмірі 150% від вартості покупки, з яких частина відповідно стягується в державний бюджет, а частина йде заявнику.

Джерело





ІНШІ НОВИНИ