Світова економіка втратила $5 трильйонів через коронавірус

Фондові біржі показують найгіршу динаміку з моменту світової фінансової кризи в 2008 році.

У ході найгіршого з 2008 року тижня світові ринки втратили вже 5 трильйонів доларів капіталізації, повідомляє агентство Reuters у п’ятницю, 28 лютого.

Так, індекс світових акцій MSCI World, який відстежує майже 50 країн, впав майже на 10% за тиждень – найгірший показник з жовтня 2008 року.

Акції Уолл-стріт впали на 4,4% тільки в четвер. Індекси втратили 12% з моменту досягнення рекордного максимуму всього дев’ять днів тому.

Прибутковість захисних 10-річних держоблігацій США досягла рекордного мінімуму в 1,241%. Останній мінімум становив 1,247%.

Надії на те, що епідемія, яка почалася в Китаї в кінці минулого року, закінчиться через кілька місяців і що економічна активність швидко повернеться до норми, розвіялися, оскільки кількість випадків у світі зросла.

“Найбільший ризик – це те, що відбувається зараз у Сполучених Штатах та інших великих країнах за межами Азії”, – сказав глава SEI Investments з азіатських акцій Джон Лау.

У той же час, підвищується ймовірність, що Федеральна резервна система знизить процентні ставки в США в наступному місяці, а інші великі центральні банки підуть за їх прикладом, щоб спробувати позбавити економіку від проблем і запобігти глобальному спаду.

Джерело





ІНШІ НОВИНИ