В Україні від грипу померло чотири людини за тиждень

Протягом минулого календарного тижня в Україні від грипу померло чотири людини, серед них – дитина. Про це повідомляється на сайті Центру громадського здоров’я МОЗ України.

“За звітний тиждень зареєстровано чотири летальні випадки в результаті грипу, в тому числі одна дитина у віці до двох років, що підтверджено методом ПЛР”, – йдеться в повідомленні.

З початку епідемічного сезону грипу забрав життя 45 українців, у тому числі семи дітей у віці до 17 років. відзначається, що жоден померлий не був вакцинований проти грипу.

Разом з тим, медики констатують зниження захворюваності на грип та респіраторні захворювання.

“Протягом звітного тижня на грип та ГРВІ захворіли 178 567 осіб 65,9% з яких – діти до 17 років. У порівнянні з минулим тижнем, рівень захворюваності серед дорослих і дітей у віці до 17 років зменшився на 5,3% і 1, 1% відповідно; в загальному інтенсивний показник захворюваності склав 463,9 на 100 000 населення, що на 10,6% менше епідемічного порогу по Україні “, – йдеться в повідомленні.

Епідемічні пороги перевищені лише в двох областях: Чернівецькій (на 8,7%) і Хмельницькій (на 0,8%).

“В країні низька інтенсивність епідемічної активності грипу та ГРВІ і регіональне географічне поширення”, – додали в ЦГЗ.

Джерело





ІНШІ НОВИНИ